LNG ja tuulivoima – Viking Grace on esikuva tulevaisuuden aluksille

M/S Viking Grace on kokonaisvaltaisen ympäristöajattelunsa ansiosta ainutlaatuinen maailmassa. Ympäristönäkökohdat on otettu huomioon niin rungon suunnittelussa kuin aamiaisella tarjottavan kahvin valinnassa. Viking Linen lippulaiva liikennöi väliä Turku–Tukholma ja on maailman ensimmäinen, nesteytettyä maakaasua käyttävä matkustajalaiva, jonka rikkipäästöt ovat nolla.

Viking Gracella mitään ei ole jätetty sattuman varaan. Kunnianhimo suojella luontoa näkyy kaikessa. Alus itsessään muodostaa oman pienen kiertokulun, jossa resurssit käytetään parhaalla mahdollisella tavalla. Viking Grace on tärkeä osa Viking Linen määrätietoista ympäristötyötä ja iso askel kohti tulevaisuuden matkustajalaivaliikennettä kokonaan ympäristön ehdoilla. Innovatiivisten ratkaisujen avulla energiankäyttö pidetään laivalla minimissään. Esimerkiksi Viking Gracen runko on optimoitu hydrodynaamisesti, koska matalampi runko synnyttää vähemmän laineita ja siten kuluttaa vähemmän energiaa.

Tehokas resurssien hyödyntäminen

Moottoreissa laivan satama-aikoina ja laivan ilmanvaihdossa muodostuva hukkalämpö kerätään yhdessä muun heikkolaatuisen energian kanssa käytettäväksi yleisten tilojen lämmitykseen laivalla. Matkustajahyteissä resursseja säästetään käyttöystävällisellä tekniikalla kuten energiansäästölampuilla ja vettä säästävillä suihkuilla. Tämän lisäksi energiankulutusta on pyritty vähentämään entisestään luomalla kevyitä rakenteita.

Laivalla käytettävät resurssit hyödynnetään siis mahdollisimman tehokkaalla tavalla ja käytetään uudelleen niin pitkälle kuin mahdollista. Viking Gracen ravintoloista kerätty ruokajäte jauhetaan ja jäähdytetään ja muunnetaan biokaasun tuotannossa raaka-aineena käytettäväksi biomassaksi. Laivan jätevesi pumpataan maissa puhdistuslaitoksiin, josta se voidaan käyttää uudelleen. Muu jäte lajitellaan kunniahimoisen jätteenkäsittelyohjelman mukaan. 

Myös koko laivan suunnittelu ja sisustus on toteutettu ympäristön ehdoilla. Laivan hyvin suunnitelussa ravintolassa tarjoillaan ainoastaan luomutuotteita, aamukahvi valmistetaan ekologisista kahvipavuista ja viinilistan viinit on valittu tarkkaan. Viking Grace on myös paljon hiljaisempi kuin muut laivat; sadan metrin etäisyydellä melupäästö on vain 50 desibelliä, mikä on suunnilleen yhtä paljon kuin voimakkaan rankkasateen synnyttämä melu. Tuloksena on yksi maailman ympäristöystävällisimmistä matkustajalaivoista.

Pitkäaikainen investointi

Investointi Viking Graceen ja sen moniin ympäristöratkaisuihin on siis myös strateginen valinta Viking Linelle, joka pitää ympäristötyötään pitkäaikaisena investointina. Mahdollisuus vaihtaa jo nyt ympäristöystävälliseen polttoaineeseen antaa tärkeän etumatkan ja säästää lisäksi energiaa ja vettä. Tehokkaan ja turvallisen ratkaisun löytäminen Viking Gracen tankkaamiselle oli toki tärkeä edellytys nesteytetyn maakaasun käytölle.

”Tarvitsimme toimittajan, joka pystyy toimittamaan riittäviä määriä nesteytettyä maakaasua ja auttaa meitä kehittämään täysin uuden toimitusjärjestelmän. Nopeasti oli selvää, että AGA pystyi tarjoamaan parhaan ratkaisun”, kertoo Kari Granberg. Ongelman ratkaisemiseksi AGA Seagas rakensi ensimmäisen bunkrausaluksen nesteytetylle maakaasulle. Bunkrausalus mahdollistaa kaasun nopean toimituksen, mikä oli Viking Linen ehto. ”Viking Grace on Tukholman satamassa reilun tunnin. Tarvitsimme ratkaisun, jolla saamme laivaan riittävästi nesteytettyä maakaasua 12 vuorokauden ajaksi. Sitä voisi ajatella laivojen Formula 1 -tankkaukseksi”, kertoo Jonas Ålermark, joka on AGA Gas AB:n nesteytetetyn maakaasun käytöstä meriliikenteessä vastaava henkilö.

Nokkelaa energiakierrätystä

Nesteytetyn maakaasun valinta energianlähteeksi on sitä paitsi mahdollistanut aluksen monet ympäristöratkaisut. ”Jotta nestemäisen maakaasun käsittely ja kuljetus on mahdollista, se jäähdytetään -162 asteeseen. Kaasusta saatava kylmä käytetään jäähdytykseen laivalla. Viking Grace on ensimmäinen tämäntyyppistä energiankierrätystä hyödyntävä alus maailmassa, mutta uskomme että tämäntyyppiset ratkaisut voivat yleistyä tulevaisuudessa. Pohjoismaissa meillä ei ole niin lämmin ilmasto, että jäähdytys aiheuttaisi suuren kustannuserän, mutta toisin on esimerkiksi Karibialla seilaavilla risteilyaluksilla”, sanoo Kari Granberg.

Valoisa tulevaisuus nesteytetylle maakaasulle

Tähän mennessä näyttää kaikin puolin siltä, että projekti on ollut hyvä investointi Viking Linelle. ”Asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä, ja liikenne Turku-Maarianhamina-Tuholma -reitillä on lisääntynyt viime vuodesta 47 prosenttia”, sanoo Kari, joka on vakuuttunut, että tulevaisuudessa nesteytetyllä maakaasulla seilaavia risteilyaluksia tullaan näkemään enemmän. Hän kertoo, ett norjalainen Fjordline ja moni varustamo Kanadassa on jo aloittanut vastaavia projekteja. Myös saksalainen Scandilines on tilannut nesteytettyä maakaasua käyttäviä laivoja. Viking Line saa päivittäin kyselyita yhtiöiltä, jotka haluavat nähdä miten bunkrausratkaisu toimii. Myös nesteytettyä maakaasua koskevista standardeista vastaava ISO-ryhmä on vieraillut Viking Gracella ja Seagasilla. ”On mukava nähdä miten ratkaisustamme on tullut niin iso uutinen. Voi olla, että osasta Seagasilla ja Viking Gracella käytetyistä menettelytavoista tulee joskus myöhemmin alan standardeja. ”Se tuntuu mahtavalta”, sanoo Kari Granberg.

Viking Grace muuttui purjealukseksi ympäristöystävällisen teknologian avulla

Viking Line on yhteistyössä Östersjövindarna ja Norsepowerin kanssa kehittäneet uuden tuulivoimaan perustuvan mekaanisen roottoripurjeen. Viking Grace on ensimmäinen matkustaja-alus maailmassa, jossa käytetään tätä uutta teknologiaa, joka sekä vähentää polttoainekulutusta, että päästöjä. Näin Viking Line pyrkii edelleen vähentämään omalta osaltaan Itämeren ympäristörasitusta. Kehitystyön tulos on maailman ympäristöystävällisin matkustaja-alus. Viking Line ei jää laakerilleen makaamaan. Heidän seuraava aluksensa, joka valmistuu 2020, tulee käyttämään tuulivoimaratkaisua entistäkin laajemmin. Tähän alukseen tulee kaksi mekaanista purjetta, jotka tuplaavat tuulivoiman käyttömahdollisuuden.

Tektstin muokkaus: Cecilia Rudengren
Kuva: Viking Line, Ville-Petteri Määttä