Produkttester i AGAs fryslabb ger ASM Foods bästa fryslösningen

ASM Foods pääsi oikeille jäljille

Asiakkaat voivat testata uusia tuoteideoita Ruotsin Helsingborgissa sijaitsevassa AGAn testilaboratoriossa, jossa on koko valikoima AGAn CRYOLINE®-sarjaan kuuluvia pakastimia. Ruotsin Mjölbyssä sijaitsevalle ASM Foodsille testilaboratorion kokeet ovat helpottaneet tuotevalikoiman kehittämistä ja uudistamista.

ASM Foods tuottaa hilloa ja suklaata elintarviketeollisuuden, meijerien, jäätelöteollisuuden, leipomoiden ja makeisvalmistajien käyttöön. Yhtiö kuuluu kansainväliseen Barry Callebaut -yhtymään ja sillä on 150 työntekijää. ASM Foods on ollut AGAn asiakas jo yli 15 vuotta. Tänä aikana AGA on auttanut useita kertoja ASM Foodsia tuotekehittelyprosessissa kutsumalla yhtiön AGAn testilaboratorioon Helsingborgiin.

Helsingborgin testilaboratorio on yksi Linden seitsemästä, ympäri maailmaa sijaitsevasta testilaboratoriosta ja ainoa laatuaan Ruotsissa. Laboratoriossa asiakkaat voivat kokeilla erilaisia jäähdytys- ja pakastusmenetelmiä löytääkseen kullekin tuotteelle täydellisen ratkaisun. Koska ASM Foodsin tuotevalikoimaan on tullut uusia tuotteita, yhtiö on käyttänyt Helsingborgin laboratoriota useaan otteeseen. Testilaboratoriokäyntien avulla olemme voineet kokeilla erilaisia jäähdytysratkaisuja uusille tuoteideoille. Testien suorittamisen jälkeen teemme yleensä vielä itse lisäanalyyseja ja sen jälkeen pystymme siirtymään tuotesuunnitteluprosessin seuraavaan vaiheeseen, sanoo ASM Foodsin toimitusjohtaja Roger Alsäter.

Jatkuvasti tuotevalikoimaansa kehittämään pyrkivä ASM Foods on hyötynyt suuresti mahdollisuudesta kokeilla erilaisia jäähdytysratkaisuja täysin varustellussa laboratoriossa yhdessä AGAn asiantuntijatiimin kanssa. Jatkuva kehitys on meille ehdoton edellytys. Käyttämällä AGAn jäähdytys- ja pakastustekniikkaan liittyvää asiantuntemusta sekä oppimiskokemuksiamme laboratoriossa, pystymme analysoimaan tuoteideamme ja keksimään parempia ratkaisuja, sanoo Alsäter.Tällä hetkellä ASM Foodsilla ei ole suunnitteilla uusia laboratoriokäyntejä, mutta ASM Foods tietää kenen puoleen kääntyä, kun on aika testata seuraava tuoteidea läpikotaisesti. Vuosien mittaan AGA on ollut tärkeä kumppani tuotekehittelyssämme. AGAlla on tarvitsemamme resurssit ja asiantuntemus. Toimimme hyvin yhdessä, mikä tekee yhteistyöstä helpompaa, kun luodaan uusia tuoteratkaisuja hyödyttämään sekä meitä että asiakkaitamme. Se on meille suuri etu, toteaa Roger Alsäter.

Teksti: Veronica Haglund
Kuva:ASM Foods