Asiantuntijat lisäävät liiketoiminnan kapasiteettia

Optimoimalla nykyinen laitteisto on usein mahdollista parantaa jopa 10–20 prosentilla palamisen tai lämpökäsittelyn tehoa. Tämä on kokemuksemme Ferronovalla, AGAn lämpökäsittelyn ja metallurgian prosessipalvelutiimissä.

Joka vuosi AGAn uunilaboratoriossa Älvsjössä vierailee asiakkaita eri puolilta maailmaa tutustumassa polttotekniikan uusimpaan kehitykseen. Paljon kehitystyötä tehdään kuitenkin myös yhdessä AGAn asiakkaiden kanssa asiakkaiden omissa toimipisteissä, missä etsitään yhteistyöllä uniikkeja ratkaisuja. ”Ruotsalaiset sovellusinsinöörimme työskentelevät jatkuvasti asiakkaiden luona projekteissa, joissa haetaan uusia käsittelymenetelmiä tai ratkotaan yksittäisiä ongelmia”, kertoo palamisasiantuntijaTomas Ekman Lindeltä. ”Voimme tulla mukaan nopeasti ja auttaa yrityksiä tuotannon pullonkaulojen kanssa, vähentämään päästöjä tai yksinkertaisesti pienentämään käsittelykustannuksia”, sanoo Erik Larsson, Pohjois-Euroopan metallurgian segmenttijohtaja. ”Puhumme tehokkuuden parantamisesta noin 50 prosentilla sellaisissa yrityksissä, jotka ottavat askeleen pidemmälle ja vaihtavat vanhat laitteistonsa uuteen teknologiaan”, hän sanoo

Ferronovan tiimi tekee työtä sekä suurten että pienten yritysten kanssa metallurgian alalla. Kiinnostus tiimin erityisosaamiseen on kasvanut, sillä yritykset tarvitsevat kasvavassa määrin osaajia paikan päällä, koska ne pyrkivät itse keskittymään ydinliiketoimintaansa tai alentamaan työntekijäkustannuksia. Tämä on ollut selkeä suuntaus viime vuosina, kun kaivos- ja terästeollisuudessa on jouduttu supistamaan toimintaa. ”Osaamistamme tarvitaan monilla alueilla. Asiakkaamme haluavat ostaa sitä silloin, kun he tarvitsevat”, sanoo Ferronovan johtaja Jan-Olof Röttger

Marginaaliset kustannukset
Ferronovan palvelut jakautuvat kahteen osaan. Yhtenä asiana ovat AGAn sovellusinsinöörit, jotka ovat usein metallurgeja tai asiakkaan prosessien asiantuntijoita. Kentällä puolestaan työskentelevät huoltoinsinöörit, jotka tarkastavat instrumentteja ja hienosäätävät prosesseja.

Ferronova vastaa koko optimointiprosessista yhteistyössä asiakkaan kanssa. Ajatellaan esimerkiksi ajoneuvojen valmistajaa, joka saa suuren tilauksen ja toteaa, että osien karkaisu muodostaa tuotantoa rajoittavan pullonkaulan. AGAn sovellusinsinöörit tarjoavat tietoa, simuloivat optimoinnin ja tulevat johtopäätökseen, että optimoinnin kautta yritys voi käsitellä 15 prosenttia enemmän tuotteita nykyisissä uuneissaan. ”Tällä on suuri merkitys liiketoiminnalle. Alhainen tuotantoaste voi tarkoittaa suuria tulojen menetyksiä. Ferronovan palvelujen kustannus on tässä kontekstissa marginaalinen”, sanoo Jan-Olof Röttger. Analyysin ja järjestelmän optimoinnin jälkeen voidaan tehdä testejä laboratorioissa ja käsitellä koekappaleita uuneissa. Joillakin asiakkaista on omia laboratorioita ja tarvittaessa AGA tekee yhteistyötä eri laboratorioiden kanssa. Koko prosessin ei tarvitse kestää kauempaa kuin muutaman viikon.

Alhaisemmat päästöt
Tärkeä osa Ferronovan työtä liittyy alan tavoitteeseen alentaa NOx-yhdisteiden ja muiden ympäristölle haitallisten aineiden päästöjä. Polttotekniset parannukset auttavat tässä merkittävästi, ja prosessikehityksen lisäksi yrityksille on tarjolla valtion toimesta taloudellisia kannustimia verojen ja sakkojen muodossa. Globaalissa kilpailutilanteessa on tärkeää, että ruotsalainen teollisuus on etulinjassa sekä prosessien että ympäristön näkökulmasta.

AGA tekee myös jatkuvasti pitkän tähtäimen yhteistyötä asiakkaiden kanssa kehittääkseen palamisen puhtautta ja tehokkuutta. Tätä työtä tehdään AGAn omassa uunilaboratoriossa Älvsjössä, Linden globaalissa verkostossa sekä usein asiakkaan omilla uuneilla etsittäessä yhdessä uniikkeja ratkaisuja. Ferronovalla on noin kymmenen spesialistia tärkeimmällä markkina-alueellaan Skandinaviassa ja Baltian maissa. Lisäksi tiimi on toteuttanut projekteja Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Puolassa.

”Ferronovan vahvuus on erikoistumisemme, mikä tarkoittaa, että kehitymme jatkuvasti ja olemme oman alamme huipulla. Myymme palvelua, jota monilla yrityksillä ei ole, ja huolehdimme sekä analyysistä että toteutuksesta, mitä mikään muu kaasuyritys ei tee”, sanoo Jan-Olof Röttger.

Teksti: Johan Rapp
Kuva: AGA

Lisätietoja:
Antti Mikkola
Application Engineer – Heat treatment, Metallurgy
P. 010 242 0557 tai 050 433 7075
antti.mikkola@fi.aga.com