AGA auttaa SSY:tä innovatiivisen superduplex-veneen rakentamisessa

Gävleläinen yritys Swedish Steel Yachts AB, SSY, kehittää maailman ensimmäistä moottorivenettä superduplex-teräksestä. Uusi vene voi olla vedessä vuoden ympäri, on huoltovapaa, kestävä ja erittäin kevyt, mikä takaa alhaiset polttoainekulut.  AGA on yksi yhteistyökumppaneista, joka on mahdollistanut uuden ympäristöystävällisen veneen kehittämisen. Ensimmäinen uraauurtava prototyyppi laskettiin vesille viime kesänä.

Matka alkoi, kun Håkan Rosén kuuli puhuttavan uudesta ruostumattomasta teräslajista erittäin hyvällä kestävyydellä. Niin kutsuttu superduplex-teräs koostuu tarkasti arvioidusta ferriitti- ja austeniittiseoksesta, mikä on pelkistettynä ruostumattoman ja mustan teräksen sekoitus. Håkan näki uuden materiaalin mahdollisuudet ja alkoi välittömästi miettimään miten teräksen ominaisuuksia voitaisiin parhaiten käyttää uuteen kevyempään teräsveneeseen, jossa ei tarvittaisi pohjamaaleja. Vaikeudeksi osoittautui kuitenkin rungon saaminen muotovakaaksi ja samalla kevyeksi.

Ratkaisun inspiraatio tuli viikingeiltä
”Viikinkien veneet olivat erittäin kevyitä. Ne oli muotoiltu niin, että ne hyödynsivät aaltojen muodostaman energian. Veneet eivät olleet staattisesti jäykkiä, joten ne pystyivät vangitsemaan dynaamiset voimat”, Håkan Rosén kertoo.

Ratkaisu oli ainutlaatuinen rakenne, jonka patentin Håkan omistaa. Pituussuuntaisten vahvistusten ansiosta energia, joka muutoin tuhoaisi pohjan ulkopellin, voidaan hyödyntää.

”Rakenne mahdollistaa vain 1,5 mm paksuisen pellin käytön. Rungolla on tämän lisäksi 10 mm jousto ilman, että pelti vaurioituu. Tämä antaa rungon, joka kestää koviakin iskuja vaurioitumatta”, Håkan jatkaa.

Yhteistyö AGAn kanssa tärkeä askel matkan varrella
Materiaalivalinta vaati uudelleenajattelua koskien hitsausta ja rakennetta eikä SSY:llä ollut tarvittavaa osaamista oikeiden hitsaustoimintojen valintaan. AGAN edustajat ottivat yhteyttä Håkan Roséniin mahdollisten ratkaisujen löytämiseksi. Materiaalin ominaisuuksien säilyttämiseksi ja kestävien hitsien saamiseksi ohueen peltiin oli tärkeää käyttää oikeaa hitsausmenetelmää.

”Suosittelimme manuaalista TIG-hitsausta, koska TIG-prosessi antaa laadukkaammat hitsit kuin MIG/MAG-hitsaus. Tässä tapauksessa laatu on erityisen tärkeää veneen kestävyyden varmistamiseksi. Tämän lisäksi prosessi vaatii vähäisen jälkityön, koska hitsi on kaunis ja puhdas, mikä on hyvä, koska hitsit ovat näkyvissä veneen ulkopinnalla jota ei maalata.”, kertoo Bo Williamsson, Application Manager, AGA Gas AB, joka auttoi SSY:tä.

AGA auttoi SSY:tä neuvomalla mitä suojakaasuja tulisi käyttää hitsauksessa parhaan tuloksen saamiseksi. AGA suositteli MISON® Ar ja MISON® N2 kaasua. Molemmat kaasut vähentävät tehokkaasti hitsauksessa syntyvää otsonia, samalla kun hitsauslaatu ja tuottavuus optimoidaan. MISON® N2 on lisäksi tarkoitettu käyttöön duplex-materiaalien hitsauksessa. SSY:n keskustelu AGAn kanssa jatkui uuden veneen kehityksen aikana. AGA antoi muun muassa palautetta SSY:n siirtymisessä mahdollisesti käyttämään laserhitsausta tuotannon kasvattamiseksi sarjatuotannossa.

”Ilman AGAa veneestä ei olisi ikinä tullut todellista. Aikaisintaan ensi kesänä vene tulee olemaan valmis myyntiin. Rannikkovartiosto, meripelastus sekä yksityishenkilöt ovat jo olleet kiinnostuneita”, päättää Håkan Rosén.

Teksti: Veronica Haglund
Valokuvaus: Cecilia Rudengren